Проучвания на британски психолози потвърждават, че интериорните цветове в спалнята оказват влияние върху качеството на съня. Избрахме пет най-добри варианта и три най-лоши.
Най-добрите и най-неприемливите цветове за интериора в спалнята

Най-добрите цветове за интериора в спалнята

Най-добрите и най-неприемливите цветове за интериора в спалнята
  1. Жълт. Горчица, лен, кехлибар, лимон, слама и други златни нюанси са свързани с мир и щастие. Интериорът в тези слънчеви цветове е подходящ както за спалня, така и за хол.
  2. Син. Интериорът на спалнята, доминиран от синьо, допринася за пълноценна почивка. Синият цвят действа на повечето хора спокойно, неговите нюанси се считат за символи на спокойствие, вярност и вдъхновение.
  3. Бледо син. Този цвят предизвиква спокойствие, стабилизира сърцето, което означава, че прекрасно подготвя организма за сън. Установено е, че в спалните, декорирани в сини тонове, хората заспиват най-бързо.
  4. Неярки нюанси на оранжево в интериора дават усещане за стабилност и увереност в утрешния ден.
  5. Бял. Спалнята в светли цветове сутрин ще бъде „лека“ дори и при облачно време, светлината повишава настроението и дава сила. В допълнение белият интериор дава свобода да избирате аксесоари от всякакви цветове и можете да декорирате спалнята във всеки стил: морски, прованс, скандинавски и др.

Най-лошите цветове за интериора в спалнята – имот

 Червен. Цветът на страстта, забраната и опасността възбужда кръвта и ускорява пулса. Малко вероятно е този цвят да ви помогне да се отпуснете и да възстановите силите си. Въпреки това за една романтична вечер си заслужава да имате като резерв един комплект червено спално бельо.

  1. Лилав. Смес от червен и син цвят, единство на противоположностите – това е лилавото. Този цвят отваря пространството за въображение, стимулира умствената дейност и вследствие на това намалява времето за сън, затова в интериора на спалнята е по-добре да се откажете от този цвят.
  2. Кафяв. Сдържан и донякъде мрачен цвят. Не препоръчваме да оформяте цялата стая в кафяво. В такава спалня може да се почувствате подтиснати и да помрачите настроението си. Този ефект може да бъде премахнат чрез комбиниране на кафяво с тюркоазно, синьо, розово и други „леки“ цветове.

Определено изборът на цвят за интериора в спалнята може да бъде повлиян от любимия ви цвят. В случай обаче, че се колебаете, може да се доверите на горните ни предложения.

Интериорен дизайн цени

Категории: Интересни