Докато скептиците казват, че да се направи ремонт нескъпо и качествено е история от областта на фантастиката, практиците намират разумни начини да спестят пари. Запознайте се с шестте техники, които ще ви помогнат да се впишете в бюджета и да направите един по-икономичен ремонт.

Най-разнообразни интериорни стилове от гледна точка на спестяване са скандинавският, модерният и еклектичният:  те приветстват проста украса и творчески подход при ремонт. В краткосрочни модерни тенденции с ограничен бюджет е по-добре да не инвестирате: модата ще отмине, а ремонтът е неизбежен.

6 подхода за по-икономичен ремонт
  1. Икономия от подови настилки

Не е тайна, че най-доброто подово покритие е от дърво, но и тук има начини да икономисате: например, паркетната дъска не изглежда много по-различна от масивната, но струва много по-малко. Важно е да не я поставяте диагонално – консумацията на материали ще бъде твърде голяма. Подгответе добре и основата, в противен случай с течение на времето подът ще скърца и ще се разделя. Ако паркетната дъска не е заложена в бюджета, може да се подбере качествен ламинат.

  1. Икономия от скъпи материали за стени.

Ако много сте харесали дизайнерски тапети, които не са по джоба ви или вече сте намерили идеалния керамичен гранит, който никак не се вписва в бюджета на ремонта, направете трик: използвайте избрания материал върху една от стените, а останалите – боядисайте. Такъв подход позволява не са само да спестите, но и да се създават акценти, които ще направят интериора по-гъвкав и по-динамичен. Между другото, материалите „от остатъци“ често се продават с голяма отстъпка.

Не си струва да икономисвате само от броя на източните на светлина, а от марките – с лекота. Един добър начин да организирате основното осветление, като извършвате ремонтни работи, е да използвате LED ленти и да допълните стаята с други източници на светлина.

  1. Икономия от мебели

Не робувайте на именити производители: ефектен и красив интериор не възниква около един скъп диван, за който е изхарчена половината от бюджета, а от съчетанието на необичайни, макар и нескъпи предмети. Също така за разнообразяване на интериора помага текстилът: възглавничките с красиви орнаменти и каретата струват образно казано стотинки, но качествено променят възприятието дори на най-простите мебели.

  1. Икономия от поредността на стаите за ремонтиране

Ремонтът в апартамента винаги започва от стаята, максимално отдалечена от входа, но има стаи, в които можете да направите елементарна декорация и дори да я оставите за по-късно – това е гардеробната, килера или терасата. Те могат да бъдат ремонтиране с времето, когато имате свободни средства и в същото време ще имате време да помислите и оцените как ще използвате това пространство.

6 подхода за по-икономичен ремонт

Горните няколко подхода за по-икономичен ремонт ще ви помогнат да не надвишите заделения бюджет за ремонтиране на дома ви.

Категории: Съвети