Защитата на дома може да се осъществи по няколко начина: с жива охрана, с една или няколко добри брави, поставени на здрава метална или блиндирана врата, както и чрез видеонаблюдение.  Наред с първите две, видеонаблюдението също има своите плюсове и те не са никак малко.

Преди всичко видеонаблюдението в апартамент или къща спомага за разобличаване на евентуален крадец, влязъл в дома Ви.

Защитата на дома може да се осъществи по няколко начина

Защитата на дома може да се осъществи по няколко начина

Също така при наличие на видеонаблюдение, можете да наблюдавате какво става у дома и какво правят децата, например докато сте на работа или в командировка. Видеонаблюдението у дома може да спести и доста битови проблеми – да видите когато сте забравили включена ютията, да установите наличие на теч и др. Много хора използват видеонаблюдение в дома си, когато поверяват децата си на грижите на детегледачка, за да са спокойни, че те са в сигурни ръце. Затова, ако след монтиране на камери у дома ще се почувствате по-защитени и по-спокойни, отговорът е – да, видеонаблюдение в дома е необходимо!

Ето и още един факт в полза на видеонаблюдението в дома: докато преди години видеонаблюдението се използваше предимно в производството и в някои частни домове, сега домашният вариант на видеонаблюдение е много достъпен като цена и оборудване. През последните няколко години цената на видеокамерите много се понижи и се движи между 15 и 150 лева. Много изгодно може да се закупи и ключовият компонент от системата за видеонаблюдение – софтуерът, като освен това има и безплатни версии. Монтирането на камерите и инсталирането на софтуер също не е сложна задача.

Ако все още нямате видеонаблюдение в дома си, но имате намерение да го направите, предстоят Ви следните стъпки: закупуване на камера; инсталиране на софтуер за видеонаблюдение; конфигуриране на камерата;  активиране на функцията за регистрация на движение (една от най-важните във видеонаблюдението, защото задейства записа); настройка на имейл известяване при регистрация на активност (при всяко задействане на детектора за движение на пощата Ви се изпращат снимки) и последно – настройка на управляващия компютър да не влиза в sleep режим (но да е с изключен дисплей, за да не предупреди евентуални крадци).

Използването на видеонаблюдение в дома не е сложно, указания за инсталиране на софтуер и други настройки може да намерите в интернет. Ако обаче имате колебание дали ще успеете и искате да сте сигурни, че видеонаблюдението в дома Ви е монтирано правилно, доверете се на специалист.

<< двустайни апартаменти